InfiRay HT300 384x288 17µm automata testhőmérséklet mérő hőkamera állomás
search
  • InfiRay HT300 384x288 17µm automata testhőmérséklet mérő hőkamera állomás
  • InfiRay HT300 384x288 17µm automata testhőmérséklet mérő hőkamera állomás
  • InfiRay HT300 384x288 17µm automata testhőmérséklet mérő hőkamera állomás

InfiRay HT300 384x288 17µm automata testhőmérséklet mérő hőkamera állomás

1 340 000 Ft
Adóval együtt

InfiRay HT300 384x288 17µm automata testhőmérséklet mérő hőkamera állomás

- professzionális, automata testhőmérséklet mérő kamera
- szenzor méret 384x288 pixel, 17 µm pixelméret
- pontosság: akár + / - 0.3°C
(Black Body-val)
- 2 - 6 méter mérési távolság
- 0.5 s riasztási idő, képrögzítés
- falra és állványra is szerelhető
- IFOV: 1.7 mrad

Mennyiség

Automatizált testhőmérséklet mérő kamera


Lázmérés hőkamerával


Az utóbbi két évtizedeben többször hallottunk új típusú vírusos fertőző betegségekről, 2002-ben a SARS vírusról, 2012-ben MERS-ről, illetve madárinfluenzáról, ezeket azonban távolról szemléltük, sem egészségügyi, sem gazdasági hatásait nem igazán éreztük. A legújabb koronavírus azonban mára kontinensünket, sőt hazánkat is elérte, komoly népegészségügyi kockázattal és súlyos gazdasági károkkal fenyeget. Nagy létszámú munkahelyeken, tömegrendezvényeken gyorsan és könnyedén terjed, ezért szó szerint létfontosságú és közös érdekünk, hogy a fertőzésgyanús egyéneket kiszűrjük, korlátozzuk a fertőzés terjedést. 


A koronavírussal fertőzött személy egyik és legkönnyebben tetten érhető tünete a láz, amit arra alkalmas hőkamerával gyorsan, hatékonyan és akár nagyobb csoportban is mérhetünk.


A HT300 kis helyigényű automatikus testhőmérséklet mérő eszköz, mely érintés-mentesen, pontosan és gyorsan ellenőrzi a hatókörében (2-6 méter) elhaladó személyek testhőmérsékletét, és riaszt, ha valakinek a normálisnál magasabb a hőmérséklete. Szűkebb zónákban terelt tömegben akár 0.5 mp reakcióidő alatt, automatikusan jelzi a beállított hőmérséklet feletti értékeket.

 


A kamera üzemelési hőmérséklet intervalluma 0 és +60°C közötti, ezen belül a +33 - +42°C -os intervallumban kimagasló pontossággal (+/-0,5 °C) működik, a tartozék Black Body-val használva azonban még precízebb, +/-0,3 °C pontosságra is képes.

A teljesen automata üzemmódon kívül a mellékelt intelligens szoftver számtalan módon paraméterezhető, pontszerű, vonalszerű, illetve terület alapú hőmérséklet mérésre képes. A kijelzőn többféle szín megjelenítés állítható. A szoftver automatikusan riaszt a beállított hőmérséklet felett, és beállítástól függően képes a problémás esetekben az arc rögzítésére, vagy videó rögzítés is beállítható igény szerint. A rendelkezésre álló szoftverfrissítések azonnal elérhetőek.


A HT3003F szett tartalma a hőkamera és a fali konzol, mellyel a felhasználó az általa legmegfelelőbbnek ítélt módon és helyre rögzítheti a kamerát. A mellékelt adaptertalp segítségével fali és állványos rögzítésre is van lehetőség. A gyártó a szetthez mellékel 2 db állványt a hőkamera és a Black Body elhelyezéséhez, és az üzemeltetéshez szükséges kábelek mellett a működtetéshez szükséges szoftvert is mellékeli a készülékhez.

Black Body tartozék. A hőkamerának nem tartozéka a számítógép. Rendszer követelmények a Paraméterek között találhatóak.

A HT az AT-vel ellentétben egyszerűbben beállítható, kisebb hardver igénnyel rendelkező készülék.

Jellemzők:

Masszív védőburkolat
​Biztonsági kamerára hasonlító külalak
Minden irányba mozgatható csuklós tartókar, a könnyű rögzítés és pozicionálás érdekében
Falra és állványra egyaránt rögzíthető
Optimális nagyítás
Könnyű kábelcsatlakoztatási lehetőség
Könnyű használat, különleges Firmware beállításokra nincs szükség

Üzemeltetési feltételek:

A készüléket 40 perccel az érdemi mérési feladat kezdetét megelőzően be kell kapcsolni és folyamatosan üzemeltetni a pontos mérés érdekében. A Black Body-nak 5 perc folyamatos üzem szükséges, hogy megfelelő referenciapontként viselkedjen. Az optimális környezeti hőmérséklet 25 fok, az erős külső hatások mint pl. a kintről jövő huzat, fűtőtest, napsütés, vagy annak kitett üvegfalak és egyéb hőforrások megzavarhatják a készülék működését, ezért ne legyenek ilyenek a kamera látószögében. A mérést ne közvetlenül kintről beltérbe belépve végezzük el, amennyiben a külső hőmérséklet nagy mértékben eltér, mert ez csökkenti  a pontosságot. Célszerű az embereket egy lassító kordonnal kell a kamera elé terelni. A Black Body-t az emberek fölé kell kihelyezni. A programot konfigurálni kell az aktuális környezeti viszonyokhoz. A pontos leírás és a lassító / terelő kordon építéséhez szükséges javaslatok a használati útmutatóban elérhetőek.

Hardver igény:

CPU: i5-9500T, vagy erősebb
Memória: >8GB
Rendszer: Windows 10 64 bit
Grafikus kártya: grafikai processzorral és Vulkan támogatással
Hálózat: Gigabit Ethernet
Minimum Full HD kijelző

A szoftvertámogatás biztosított. A hőkamera telepítése IT-s szakember részvételével rendkívül gyorsan elvégezhető. Szakértő kolléga hiányában azonban javasoljuk a HT300 szett megvásárlását, mely szakirányú végzettség nélkül is azonnal munkába állítható.

kamerához tartozó elemző program innen tölthető le! Letöltés után csomagolja ki a letöltött .rar fájlt, majd a mappa teljes tartalmát másolja át számítógépére. Ezután a mappában található "camera.exe" fájlt két kattintással indítsa el!

InfiRay