Leica Magnus i 1,8-12x50 sínes céltávcső L-Ballistic
search
  • Leica Magnus i 1,8-12x50 sínes céltávcső L-Ballistic
  • Leica Magnus i 1,8-12x50 sínes céltávcső L-Ballistic

Leica Magnus i 1,8-12x50 sínes céltávcső L-Ballistic

939 000 Ft
Adóval együtt

- fényerős szálkereszt megvilágítás
- jobb látás – biztosabb célzás
- kompakt méret
- minimális képszéli sötétedés
- első osztályú optikai rendszer teljesítmény

- Választható L-4a, L-Ballistic irányzójellel

Mennyiség

A Leica céltávcsövek különlegessége a legkiválóbb látómezőben rejlik. A fényszóródás hatékony mérséklése, a kiváló fényáteresztő-képesség és a tiszta, maximálisan kontrasztos kép garantálják a biztos célfelismerést minden helyzetben még nehéz körülmények között is. 

Tetszésünkre és hasznunkra válik a zavaró, „kulcslyuk”-hatástól mentes szabadság, különösen akkor, amikor nagyon számít. A különlegesen széles látómező szubjektíven világosabb képet ad, mint a szűkebb, a Magnus i nagyobb látómezőjével biztosabb vadászat. Az erősebb nagyítási tartomány roppant széles alkalmazási területet jelent, a Leica Magnus i a legjobb céltávcső valamennyi vadász-tevékenységhez.

Például a Magnus 1.5 – 10x42 i tökéletes társ hajtott, követett vadas, valamint magaslesi és hegyvidéki vadászathoz.

A Magnus i típusok gyártásánál szigorú műszaki követelményeknek is meg kell felelni a 100 százalékos megbízhatóságot szolgáló, kompromisszumok nélküli minőséghez, amely a közeli és a nagy távolságokra leadott lövésekhez a legnagyobb rugalmasságot és pontosságot adja.

Fényerős szálkereszt megvilágítás - Meggyőző minden fényviszonynál

A termékfejlesztés legfontosabb szempontjai között találjuk a funkcionalitásra és a könnyű használatra való törekvést. Ez az a terület, ahol a Leica sokéves tapasztalatát a műszaki innovációval ötvözi. Ennek eredménye a Leica Magnus i céltávcső típusokkal történő biztos és biztonságos vadászat még kedvezőtlen látási körülmények között is.

Mindez az élénk világító pontot kivételesen precízen szabályzó mechanizmusnak köszönhető. Az érzékeny fényerő szabályzó nappali és éjszakai üzemmódba kapcsolható és 60 mikrófokozatonként állítható. A beállítógomb többszöri megnyomásával könnyen átfuthatunk a teljes fényerő tartományon, és a nyomva tartás funkcióval rögzíthetjük az utolsóként választott fényerő fokozatot. Ezen kívül a szálkereszt intelligens, önműködő be/kikapcsolási funkciója jelentősen meghosszabbítja az áramforrás használati idejét úgy, hogy a világítást kikapcsolja amikor arra nincs szükség, például lövésre alkalmatlan helyzetben.

A tökéletes világítópont tervezésekor az a nagy kihívás, hogy megtaláljuk a „lehető legkisebb” és az „elviselhetően nagy” méretek közötti egyensúlyt. A Leica rátalált a megoldásra úgy, hogy a nagyon kicsi világítópont minimálisan takarja a célt, ugyanakkor fényereje miatt jól látható. Ennek segítségével a sikeres vadászat érdekében célmezőnk kritikus és teljes áttekintése mellett mindig jól megfigyelhetjük az apró, fontos részleteket is.

Tökéletes optikai rendszer - jobb látás – biztosabb célzás

A többszörös, plazma lencsebevonatnak köszönhetően a Leica természetes színhűséget és kiváló fényáteresztő-képességet ért el. A gyártás során a lencséket nanométer vastagságú, légüres térben, magas nyomású plazma eljárással párologtatott bevonattal látják el. A legcsekélyebb fényveszteség érdekében valamennyi lencse kizárólag a legjobb gyártók üvegeiből készül.

A legjobb fénygyűjtő-képesség révén mindegyik Magnus i céltávcsőnél különlegesen csekély képszéli sötétedést tapasztalunk különösen alacsony nagyításnál.

A Leica páratlanul gazdag szakértelemmel rendelkezik a fényszóródás csökkentése területén. A fény szóródásának és tükröződésének nyomon követéséhez a Leica saját szoftvert használ. A lencsék méreteinek és helyének optimalizálása, valamint a fénycsapdák, -szűkítők és -terelők pontos elhelyezése a tiszta és világos képeket nyújtó Leica céltávcsövek és binokulárok fejlesztésének és gyártásának mindig fontos részei.

A legnagyobb kontraszt azt jelenti, hogy a fekete az fekete, és nem sötétszürke; a fehér az fehér, és nem világosszürke. A nagy felbontóképességű optikai rendszerek teljesítményük legjavára csak a legnagyobb kontraszttal képesek. A fényszóródás csökkentésével, a legjobb üvegek felhasználásával és kiváló lencse formákkal valósította meg a Leica azt a fantasztikus kontrasztot, amely hozzájárul a pontos rajzolatú és részletgazdag képekhez még rossz látási viszonyoknál is.

Leica Magnus 1.8–12x50 i

Az új Magnus 1.8–12x50 i a kiváló minőségű Magnus termékcsalád ideális tagja. Kompakt méretei és nagy, 50 milliméteres frontlencséje révén nagyon sokoldalú céltávcső elsősorban rejtekből történő vadászathoz és követő célzásokhoz. Nagyítása és zoom tartománya miatt hajtott vadas vadászathoz is ideális. Jól egyesíti a rövid felépítés, a széles felhasználási terület és a könnyű felszerelhetőség előnyeit az első osztályú optikai teljesítménnyel. Az 50-es Magnus jellemzője a minimális vignettálás (képszéli sötétedés), emellett a nagy átmérőjű frontlencse kivételes fényerőt és részletekben gazdag felbontóképességet nyújt hajnaltól napnyugtáig.

Legkisebb nagyítás 1.8x
Legnagyobb nagyítás 12x
Külső tubusátmérő a frontlencsénél 57mm
Középtubus átmérő 30mm
Külső átmérő az okulárnál 48mm
Energiaellátás CR2032
Anyaghasználat eloxált alumínium
Becsapódási pont állítása 1 klikk = 1cm / 100m
Betekintési távolság 90mm
Bevonatok AquaDura™
Kilépő pupilla 12,4-4,2mm
Szűrő méret M52x0,75mm
Teljes magasságkorrekció 140cm/100m
Teljes oldalkorrekció 150cm/100m
Céltávcső frontlencse átmérő: 50mm
Dioptria kompenzáció -4/+3 dpt
Gáztöltés nitrogén
Látómező 22.5-3.7m/100m
Céltávcső nagyítás tartomány 1.8 - 12x
Parallaxis állítás állítható, 50m-végtelenig
Világítópont opciók van (automatikus kikapcsolás 3 perc után vagy ± 75° dőlésszög felett)
Vízállóság 4 méterig
Tartozékok első lencsesapka, törlőkendő, elem
Színe fekete
Leica